Saveti

Revolucionarno otkriće: Ako imate ovu lošu naviku, to znači da ćete dugo živeti!

Photo: arhiva

Teorija pred vama kosi se sa svim tvrdnjama koje smo pročitali o zdravom životu. Šta više, ove tvrdnje deluju kao savet kako da živite nezdravo, ali kad se uzme u obzir odakle dolaze - ipak su opravdane.

Tajna dugovečnosti je u jednom obroku dnevno, tvrde japanski stručnjaci. Jede se samo jednom i to po mogućnosti večera.

Nutricionisti širom sveta nikako neće podržati japanske savete, ali Jošinori Nagumo, predsednik međunarodnog antiejdžing udruženja i klinke "Nagumo", koji je specijalizovan za borbu protiv raka, kaže da creva moraju da vam krče ako želite da živite dugo.

"Glad je ključna za fizičko zdravlje. Krčanje creva je na ćelijskom nivou znak da se u organizmu odvijaju pozitivne reakcije koje ujedno i podmlađuju", piše u svojoj knjizi ovaj lekar koji već desetak godina jede samo jedan obrok dnevno. Serija eksperimenata, prema njegovim rečima, pokazala je da je kalorijska restrikcija od 40 odsto povećala životni vek za 50 odsto.

"Potrebna su 52 dana da se kompletno obnove sve ćelije u organizmu. Važno je da znate još nešto, obim struka smanjiće vam se postepeno", kaže Nagumo.

Ova dijeta, koja je verovatno jedna od najradikalnijih, je već naišla na oštre kritike nutricionista širom sveta koji savetuju savete Jošinorija Naguma treba uzeti sa velikom rezervom.

Alarmantno: Ova bolest u Srbiji godišnje odnese 4.500 života, naša zemlja druga u Evropi!

Izvor: B92
Pratite BKTV News na VIBERU:
0 Komentara


Na vrh